Loading color scheme

MERLO teleszkópos rakodók a Mezőgazdasági Technika c. újságban

Cégünk által fogalmazott teleszkópos rakódókról jelent meg cikk a Mezőgazdasági Technika újság 2016 januári számában. Ebből a cikkből emelünk ki néhány lényeges információt:

A MERLO gyár az 1964-es alapításától kezdődően folyamatosan úttörőnek számít az innováció területén. E rendkívül elhivatott szemléletmódnak köszönhetően a piaci szükségletek folyamatos figyelembevételével az ötletekből tervek, majd a tervekből komplex termékcsaládok, illetve egyre versenyképesebb modellek születtek az évtizedek során. Így jött létre napjaink nagy munkateljesítményű, hatékony, kényelmes és páratlan biztonságtechnikával rendelkező teleszkópos rakodógép-családja. Cikkünkben bemutatjuk az 50 év alatt összegyűjtött tapasztalatok alapján kifejlesztett új Medium Duty generációt.

A Medium Duty gépcsalád újdonságai, műszaki jellemzői


A Medium Duty gépcsaládhoz két különböző, választható motor áll majd rendelkezésre 55 kW/ 75 LE és 90 kW/ 122 LE teljesítménnyel, melyek megfelelnek a Tier 4 Interim előírásoknak. A gép teljes szélessége 2240 mm, teljes magassága 2250 mm, emelési magassága 7-9 m között mozog. A kétfokozatú hidrosztatikus erőátvitel által biztosított 40 km/h sebesség alapfelszereltség minden típusnál. Minden változat EPD (Eco Power Drive) menetelésszabályzó rendszerrel felszerelt, amely a belső égésű motor elektronikus vezérlésével elősegíti a fogyasztás akár 18 %-os csökkentését. Az EPD Plus változat által kínált „Sebességszabályzó” üzemmód eltárolja a gép haladási sebességét és azt állandóan megtartja (amely talajművelő alkalmazások esetén ideális), az ECO funkció pedig a motor fordulatszámát optimalizálja további üzemanyag-megtakarítást eredményezve.

MERLO Duty

A joystick-kel együtt alkalmazva az EPD Top rendszer automatikusan szabályozza a dízelmotor fordulatszámát a joystick mozgatásának megfelelően, növelve a teleszkópos emelőgém sebességét, optimalizálva a gép teljesítményét és csökkentve a fogyasztást. A rendelkezésre álló „Ventilátorhajtás” lehetővé teszi a ventilátor forgásirányának módosítását szívásról fúvásra, fenntartva a hűtő maximális hatékonyságát.

Új világrekorder kezelőfülke Még egyedibb és kényelmesebb


MERLOA moduláris rendszer lehetővé teszi a legnagyobb teherbírású típusokra felszerelt „Új generációs” kezelőfülke alkalmazását. A Medium Duty gépcsalád részére rendelkezésre áll a „CS” fülkefelfüggesztés is, amelyet csak a MERLO alkalmaz teleszkópos rakodógépeken. A hidropneumatikus felfüggesztés a teleszkópos rakodógépek osztályában a legnagyobb kényelmet biztosítja. A maga 1010 mm-es szélességi méretével ez a legnagyobb kezelőfülke ebben a kategóriában, amely ezen felül kiváló hang- és hőszigeteléssel is rendelkezik.

Hatékony és élvonalbeli gém


A Merlo saját gyártású gémeket szerel a teleszkópos rakodógépeire. Egyedi műszaki megoldásokat fejlesztett ki annak érdekében, hogy a gémek erősek, de mégis könnyűek legyenek. Ennek célja az, hogy megóvják a rakodószerkezeteket és ezzel lehetővé tegyék, hogy a felhasználók a lehető legpontosabban tudják elhelyezni a rakományt.

MERLO Duty

A teljes cikk a Mezőgazdasági Technika 2016. januári számában olvasható