Központi elérhetőségünk:
Értékesítőink:
Sasvári József:
+36 70 311 1790
Sternhardt Mihály:
+36 30 554 5875

M.C.I.

Értekálló Aranykorona
1996-ban jelent meg a piacon az olasz Merlo; a „Turbofarmer” teleszkópos rakodókkal. Az alapötlet bevált: a folyamatosan továbbfejlesztett Turbofarmer ma már a Merlo legnagyobb darabszámban eladott gépe.

A kompakt gépek új generációja két alaptípusra épül, hat modellváltozatban a TF 33.7-75.G jelzésűtől a TF 30.9-120 típusig. A „TF”–Turbofarmer jelölés utáni két szám mázsában adja meg az emelőképességet (pl. a „30”- 3000 kg), ettől egy ponttal elválasztva a maximális emelési magasság szerepel méterben, a kötőjel után a motor teljesítménye következik LEben, ezt követheti a „G” jelölés, ami a terhelésfüggő átfolyás-elosztóval rendelkező hidraulikarendszerre utal.

A Kompakt-Turbofarmer rakodók kétféle, 2,9 liter lökettérfogatú 55 kW/75 LE és 3,6 literes 90 kW/122 LE teljesítményű motorral kaphatók. Mindkettő levegőtisztasági besorolása a ma megkívánható legjobb: Tier 4 Interim.

MERLO Kompakt TurbofarmerEPD (Eco Power Drive) elektronikus vezérlésüknek köszönhetően a hagyományos hajtásokhoz képest akár 18% üzemanyag is megtakarítható. Az EPD-Plus további gyors „Speed-Control” funkciót kínál a gép mindenkori sebességének tárolásával és állandó szinten tartásával. Az Eco funkció csökkenti a motor fordulatszámát akkor, ha kisebb teljesítmény is elég, ezzel további üzemanyagmegtakarítás érhető el. Az elektronikus joystick-kal működő EPDTop rendszer (opció) a dízelmotor fordulatszámát is automatikusan szabályozza, a joystick mozgatásával a teleszkópos gém működési sebessége – a menetsebesség változtatása nélkül – növelhető, optimalizálható a gép teljesítménye a gázolajfogyasztás csökkenése mellett.
A változtatható forgásirányú hűtőventilátorral (alapfelszerelés) mindig tiszták maradnak a motort és a hidraulikaköröket kiszolgáló hűtők. Ez szalma, széna vagy más porosodó termék rakodása esetén felbecsülhetetlen segítség!
A versenytársaknál szélesebb belső teret kínáló vezetőfülkéjükben az irányváltóval ellátott kényelmes, ergonomikus joystick is új (irányváltó kapcsoló továbbra is van a kormányoszlopon). A megújult kijelző számos hasznos információval látja el a gépkezelőt. A személygépkocsikban megszokott kivitelű klímaberendezés gyorsan hűt és fűt: 43° külső hőmérsékletnél, erős napsugárzás mellett 22° beltéri hőmérsékletet garantál. Kemény hidegben, -15° külső hőmérsékletnél, napsütés nélkül 26° is lehet a belső hőmérséklet. Az ívelt szélvédő optimális kilátást és biztonságot nyújt magasban végzett munkánál is.

A különleges, ún. léptetésvezérlős pedállal milliméteres pontossággal vezérelhető a rakodógép haladása. Az új kompakt rakodókon a kardántengelyre ható tárcsafék van, a motor leállításakor automatikusan működésbe lép. Ezt a gépkezelő például lejtőn végzett munkánál maga is bekapcsolhatja. Az új tengelyekkel 350 mm has alatti szabad magasság érhető el. A kompakt gépek új generációja alacsonyan elhelyezett fülkével is rendelhető. A 2,1 m széles és 2 m magas „mindent tudó minirakodók” vezetőfülkéinek FOPSROPS védelme ugyanúgy kiemelkedően jó, mint a nagyobb változatoké.

MUNKAGÉPEINK

Tekintse meg munkagép palettánkat. MERLO, THALER és JOHN-DEERE traktorok és munkagépek széles választékban

Tovább

HASZNÁLT GÉPEK

Használt gépeinket kitűnő állapotban, szervizünkkel bevizsgálva kínáljuk. Tekintse meg használt gépeinket

Tovább

SZERVÍZ

Szervizünkben folyamatos ügyelet van, nagyon gyors a vevő kiszolgálás, és eredeti gyári alkatrészekkel dolgozunk.

Tovább